Arboretum

Arboretum Kirchberg

Het Arboretum Kirchberg, in het stadsdeel Kirchberg in Luxemburg stad, is een park van bijna 30 hectare groot, dat in 1994 geopend werd voor het publiek.

Arboretum Kirchberg bestaat eigenlijk uit drie aaneengesloten parken, te weten Parc Central, Klosegroendchen en Réimerwee.

De parken vormen samen één van de mooiste Arboretums in Europa, zeker in combinatie met al het bezienswaardige dat de stad Luxemburg verder nog te bieden heeft.

Een groene oase van rust, eigenlijk midden in een grote stad, die dan ook tal van inwoners weet te trekken.

Het unieke Arboretum Kirchberg

Het Arboretum Kirchberg is een uniek park. Niet alleen vanwege de uitgebreide collectie planten en bomen, maar ook vanwege de manier hoe men hier omgaat met allerlei landschappelijke aspecten.

Zo werden de parken oorpsronkelijk aangelegd als groene gordel op het plateau van Kirchberg, maar er wordt ook nagedacht over allerlei, voor de buitenstaander, soms verborgen aspecten.

Een mooi voorbeeld hiervan is hoe men omgaat met regenwater. Niet alleen de opvang voor perioden dat er minder regenwater valt, maar ook de integratie van water in de gedeelten van Arboretum Kirchberg.

Daarnaast staat het park ook bekend om de ondersteuning die men biedt aan wetenschappers op het gebied van onder andere bomen en planten.

Als bezoeker is Arboretum Kirchberg natuurlijk vooral leuk om te bezoeken, vanwege de grote verscheidenheid aan bomen en planten, die overigens in diverse talen voorzien zijn van labels, zodat voor iedereen duidelijk wordt om welke soort het precies gaat.

Het park, is vooral in de perioden dat verschillende planten, en bomen, in bloei staan, zelfs een goed alternatief voor parken als de Keukenhof in Nederland. En natuurlijk met al die kleuren, gewoon erg mooi.

Een uitstapje, dat zeker de moeite waard is, en al helemaal als je in, of in de buurt van, Luxemburg stad, je vakantie doorbrengt.

Advertentie