Ardennen Luxemburg

Ardennen

De Luxemburgse Ardennen, met haar hoogvlakten, en daartussen kronkelende dalen en rivieren, bieden vakantiegangers Een prachtig landschap.[/caption] die naar dit gedeelte van de Ardennen komen, niet alleen een prachtig natuurlandschap, maar ook vele mogelijkheden voor recreatie.

Dat komt natuurlijk vooral door de uitgebreide wandelingen en fietstochten, die in dit prachtige landschap mogelijk worden gemaakt, waarbij je van het ene mooie plekje naar nog meer mooie plekjes kunt wandelen en fietsen.

Daarbij worden de groenen bossen afgewisseld met weiden en hellingen, met daartussen liefdelijke dorpjes en stadjes.

De Luxemburgse Ardennen

Erg mooi is ook het noorden van Luxemburg, dat ook wel Éisleck of Oesling genoemd wordt, en wat beschouwd wordt als de bakermat van de middeleeuwse cultuur.

Een cultuur die je overal in de Ardennen nog tegen kunt komen, bijvoorbeeld bij de vele ruïnes, vestingen, en de kastelen van bijvoorbeeld Vianden en Bourscheid.

Het is het landschap, dat het ontstaan van deze cultuur mogelijk heeft gemaakt, en als je tussen de heuvels en lage bergen door fietst of aan het wandelen bent, dan bemerken veel vakantiegangers toch wel de verbondenheid tussen natuur en inwoners.

Een landschap, dat zeker niet altijd het leven in vroegere tijden makkelijk heeft gemaakt, maar er ook voor heeft gezorgd dat de Luxemburgse cultuur hoogtijdagen kon vieren.

Hier is als het ware Luxemburg ontstaan.

In de Luxemburgse Ardennen liggen bovendien twee grote natuurparken, beiden in het noorden, natuurpark Our en het eveneens erg indrukwekkende natuurpark Obersauer.

Parken, die grotendeels onaangetast natuur te bieden hebben, en waar je ook kunt zien hoe rivieren en beekjes door het landschap meanderen.

Zoals al geschreven, maken de Ardennen ook actieve, en sportieve vakanties mogelijk.

Variërende van sporten als wandelen en fietsen, tot waterskiën, en bergklimmen, want ook dat soort recreatie is op verschillende plaatsen erg goed mogelijk.

En wat is er nu fijner, dan na deze inspannende recreatievormen, een terrasje te pakken lange één van de rivieren, of in leuke, oude dorpjes en stadjes.