Beaufort

Beaufort

Beaufort is een dorpje in het noordoosten van Luxemburg, en ligt in de regio die ook wel bekend staat als Klein Zwitserland, niet ver van het ook erg mooie Müllerthal.

Een klein dorp, maar Beaufort is bekend om de vele oude bezienswaardigheden, zoals de Romeinse legerplaats Aleburg, en het indrukwekkende kasteel.

En daardoor is dit een geliefde vakantiebestemming, terwijl Beaufort natuurlijk enerzijds ook goede accommodaties heeft, en anderzijds ook vele andere recreatiemogelijkheden te bieden heeft.

Zo is de regio rond Beaufort ook erg geliefd als wandelbestemming, met tal van mogelijke wandelingen, en natuurlijk fietstochten of tochten op de mountainbike.

Kasteel Beaufort

Het indrukwekkende kasteel Beaufort, dat gedeeltelijk een ruïne is, is gebouwd op de fundamenten van een Romeins Castellum, een burcht, en stamt uit de 13e eeuw, en in latere jaren verder uitgebouwd.

Zoals je zelf al aan de ligging van kasteel Beaufort kunt zien, hadden de inwoners een goed overzicht over de omliggende regio, en het was dan ook een relatief veilige woonplek.

Toch zijn delen van het kasteel in de loop der jaren vervallen, en niet alles is weer in oude staat hersteld.

Toch blijft kasteel Beaufort één van de meest indrukwekkende burchten in Luxemburg, waarvan delen gerestaureerd zijn, en het is echt aan te bevelen de burcht te bezoeken.

Al was het alleen maar voor het prachtige uitzicht dat je van boven hebt op het dorpje, de omliggende heuvels, tot aan het Müllerthal aan toe.

Bij het kasteel kan je ook mooie wandelingen maken, hoewel het soms wel wat op en af gaat.

In ieder geval kan je hier een vleugje opsnuiven van de rijke geschiedenis van deze regio, waar in de loop der eeuwen toch regelmatig om gevochten is.

Niet ver van het dorpje, ligt trouwens voor de golffans, een erg mooie golfbaan, Christnach.

Advertentie