Clervaux

Clervaux

De stad Clervaux ligt in het noorden van Luxemburg, en is een vakantiebestemming die, naast een prachtige natuur en veel recreatiemogelijkeden, veel oude gebouwen te bieden heeft, zoals de Benedictijnerabdij van St-Maurice en St-Maur, en het kasteel van Clervaux, waarin onder andere een klein oorlogsmuseum gevestigd is.

Ook het stadje zelf, is meer dan de moeite waard, door de oude huizen, en de perfecte ligging tussen de heuvels.

Clervaux is zo’n stadje, zoals je dat van Luxemburg verwacht.

Een vakantiebestemming die alles combineerd, waarom je graag in deze regio de vakantie komt doorbrengen.

Kasteel en stad Clervaux

Clervaux ligt in de Luxemburgse Ardennen, en het grote kenmerk van het stadje is natuurlijk het prachtige kasteel, dat uit de 15e eeuw stamt.

Het kasteel is hoog op een rots gebouwd, en de huizen van Clervaux zijn als het ware als een soort hoefijzer om het kasteel gebouwd. Een unieke combinatie.

Vanaf het kasteel heb je, vanzelfsprekend, een prachtig uitzicht over het stadje en het dal van de rivier de Clerve.

Vooral dit uitzicht, maar natuurlijk ook de andere bijzondere dingen in het kasteel, zoals het museum, maken dit de meest populaire plek in Clervaux. Het kan er dan ook, zeker als het mooi weer is, best wel druk zijn.

Ook het Benedictijnerklooster is een plaatje. Alleen al de bijzonder bouwwijze van de toren, die absoluut afwijkt van andere vergelijkbare bouwwerken in Europa. Het is dan ook een relatief nieuwe abdij, want de monniken namen pas in 1910 hun intrek.

Clervaux is een stadje, waar het oude, en het moderne elkaar ontmoeten, en zonder twijfel een vakantiebestemming die de zintuigen zal prikkelen.

Overigens, liggen er in de gemeente nog diverse andere, leuke en kleine dorpjes, en de regio rond Clervaux is natuurlijk ook bij uitstek geschikt voor andere vormen van recreatie, zoals wandelingen en fietstochten door de prachtige Ardennen.

Advertentie