Esch-sur-Alzette

Esch-sur-Alzette

Esch-sur-Alzette is een leuke en wereldlijke stad, met een rijke geschiedenis, wat je ook vandaag de dag nog steeds kunt zien aan diverse gebouwen en monumenten, veelal door grote en bekende archtecten ontworpen en gebouwd.

Kenmerkend voor Esch-sur-Alzette zijn niet alleen deze indrukwekkende bezienswaardigheden, maar ook het grote en leuke winkelcentrum, met tal van winkels en terrasjes.

Maar dat is eigenlijk ook niet echt verwonderlijk, aangezien Esch-sur-Alzette de tweede stad van het groothertogdom Luxemburg is, en dus niet alleen relatief veel inwoners heeft, maar natuurlijk ook de nodige toeristen weet te trekken.

Er is veel te doen in Esch-sur-Alzette

Esch-sur-Alzette heeft diverse bezienswaardigheden te bieden, veelal op het culturele vlak, zoals bijvoorbeeld het nationaal verzetsmuseum, oude metaalfabrieken, waar de regio ook om bekend staat, monumenten en oude gebouwen.

Aan te bevelen is dan ook een architectuurwandeling door het centrum, langs diverse parkjes en paviljoenen, langs de mooie stadsparken en de St. Joseph kerk.

Maar de stad heeft ook een mooie schouwburg, met internationale voorstellingen, kunstgaleriƫn, een muziekconservatorium, en diverse grote evenementen.

Naast al die mooie dingen, gedeeltelijk voortkomende uit de rijke geschiedenis, is ook recreatiecentrum Galgenberg erg leuk. Onder andere een mooi park, met wandelpaden, rozentuinen en fonteinen, speeltuinen, een dierenpark en diverse mogelijkheden om te sporten.

En, zoals al geschreven, Esch-sur-Alzette biedt ook diversen evenementen, zoals volksfeesten, en heeft ook een goed uitgaanscentrum.

Ook de omliggende regio heeft veel te bieden, want dit gedeelte van Luxemburg staat vooral bekend om te goede recreatiemogelijkheden voor iedereen die door de natuur wil wandelen, of fietstochten wil maken.

Doordat deze stad, met haar ongeveer 30.000 inwoners, een geliefde bestemming is voor bijvoorbeeld de zomervakantie, zijn er diverse campings bij de stad, en Esch-sur-Alzette heeft vanzelfsprekend ook goede hotels en vakantiewoningen ter beschikking.