Esch sur Sûre

Esch-sur-Sûre

Esch-sur-Sûre is zo’n leuk Luxemburgs dorpje, dat een beetje verscholen ligt tussen de bergen, en natuurlijk wordt omringd door de Sûre. Het ligt midden in het natuurpark van de Boven-Sûre.

Vooral de burchtruïne van Esch-sur-Sûre, uit het jaar 927, wordt gezien als het grote kenmerk van het dorp, en deze ruïne domineert dan ook het omliggende landschap.

Net als overigens de rotsen, die soms recht vanuit de rivier omhoog gaan.

Een omgeving dus, die ook de nodige uitdaging te bieden heeft.

Esch-sur-Sûre heeft veel te bieden

Esch-sur-Sûre is vooral een mooie vakantiebestemming als je wilt genieten van het typische berglandschap, van de natuur en de grote bossen, en vooral van de rust, alhoewel het in de zomervakantie soms ook wel weer een beetje druk kan aandoen.

Want Esch-sur-Sûre is een geliefde bestemming voor vakantiegangers en dagjesmensen.

Het kleine dorpje ligt als het ware als een kleine parel in het landschap, en mede daardoor is deze vakantiebestemming uitermate geschikt als je wilt wandelen, fietsen of mountainbiken.

Er zijn dan ook vershcillende wandelingen en fietstochten mogelijk, maar soms moet je eerst wel een stukje rijden.

De lengtes van de routes variëren meestal tussen de 9 kilometer en de 20 kilometer.

Bij veel routes, staat de Sûre in het middelpunt, die soms diepe dalen in het landschap heeft uitgesleten. De regio wordt dan ook gekenmerkt door de beboste rivierdalen, hoewel je ook wel landbouw ziet zo hier en daar, en verschillende andere kleine dorpjes.

Esch-sur-Sûre zelf is een leuk dorpje, waar je heerlijk kunt genieten op een bankje of terrasje. Het dorpje is erg mooi, met oude huizen in het dorpshart, en natuurlijk de kasteelruïne.

Esch-sur-Sûre behort dan ook zonder veel twijfel, tot één van de mooiste dorpen van Luxenburg, en je zult er zeker geen spijt van krijgen, als je hier de zomervakantie komt doorbrengen.

Maar, Esch-sur-Sûre is ook zeker een mooie bestemming in het voorjaar en de herfst, als de bossen rondom het dorpje zich in de mooiste kleuren hullen.

Advertentie