Kerstmarkten Luxemburg

Kerstmis in Luxemburg

Vanaf 23 november tot en met 31 december, kan je in Luxemburg genieten van de geur van speculaas en andere soorten gebak. Lichten, concerten, de kerstman parade, vuurwerk, attracties voor kinderen, en kerstmarkten, zorgen voor een extra fijne kerstsfeer. En dag en nacht zijn er verschillende culturele activiteiten.

>Het festival Winterlights zorgt voor een sprookjesachtige stemming in het historische centrum van Luxemburg stad.

De kerstmarkten zijn op verschillende plaatsen in het stadcentrum. Reuzenrad, draaimolens, Adventscircus, animatie op straat, optochten en tentoonstellingen zorgen voor een levendige stad, dag en nacht.

De stad is vol met kunsthandwerk, sieraden van tin en zilver, keramiek, kerstdecoratie, kristal, handbeschilderd porcelein, en decoratieve lampen, zijn slechts een gedeelte van het aanbod in de talrijke kraampjes op de kerstmarkten. En natuurlijk kan je op de kerstmarkten ook veel regionale producten proeven, zoals bijvoorbeeld gedroogde vruchten, wijnen en likeur, jams en nog veel meer lekkers.

Alles dat bij de typische sfeer van kerstmis hoort, kan je door het centrum van Luxemburg stad ruiken, voelen en ervaren.

En je kunt meteen beleven hoe de Luxemburgers omgaan met de adventstijd en kerstmis. Een tijd waarin veel culturele evenementen en tradities te bekijken zijn, en waarin je de gehele dag in de musea kunt doorbrengen. Bijvoorbeeld in het Nationale museum voor geschiedenis en kunst, waar je de tentoonstelling “Mumies – De droom van eeuwig leven” kunt bezoeken.

Advent en Kerstmis in Luxemburg

De avonden in de adventstijd zijn ook beroerend. Vooral voor liefhebbers van klassieke muziek, tijdens een kerstconcert in het historsiche kader van een kunstrijke kerk. Om slechts één van de vele culturele evenementen te noemen. Een ander traditioneel bij de adventstijd behorend cutureel evenement is het adventscircus. Met acrobaten en natuurlijk clowns.

Deze tijd van het jaar is bovendien, vanzelfsprekend, de ideale tijd om al het andere dat Luxemburg stad zo aantrekkelijk maakt, te bekijken en te bewonderen. Want in deze fijne sfeer, maakt alles nog aantrekkelijker.

Een ideale tijd ook om de kerstinkopen te doen, bij één van de vele winkels in en buiten het centrum, en dus om te profiteren van de vele aanbiedingen, bijvoorbeeld voor een verblijf in een goed hotel.

En als je tijd hebt, blijf dan ook om het kerstfeest te vieren.