Larochette

Larochette

Larochette, in het Luxemburgs wel Fiels genoemd, is een stadje met een zeer markant marktplein, en een gedeeltelijk gerestaureerde burcht, die hoog boven het stadje staat.

De burcht is de grote trekpleister van het kleine stadje, te meer omdat je vanaf de burcht een erg mooi uitzicht hebt over stad en het dal van de Ernz Blanche. De Ernz Blanche, de witte Ernz, is de rivier die grote delen van het dal heeft uitgesleten in de loop der eeuwen, en waarvan de bron, de Schetzelbur, zich in de gemeente Niederanven in het Grünewald bevindt.

Een opmerkelijk feitje van Larochette is, dat niet de Luxemburgers de grootste bevolkingsgroep vormen, maar de Portugezen die hier wonen.

Net als veel van dit soort kleine stadjes in Luxemburg, is Larochette al in vroegere tijden tot bloei gekomen, en heeft men deze charme ook in de huidige tijd grotendeels weten te bewaren.

Larochette heeft een lange geschiedenis

Stadje en burcht hebben dan ook al een geschiedenis van meer dan 800 jaar.

Het centrum van Larochette, de Place Bleech, is de plek met winkeltjes, restaurants en terrasjes, en hier worden dan ook diverse evenementen georganiseerd, zoals concerten, theateropvoeringen, feesten en dansevenementen.

Maar, dat is natuurlijk niet de enige reden om dit schattige stadje te bezoeken, want ook de omliggende regio is erg mooi.

Natuurlijk vanwege de bossen, de weiden en de heuvels, maar ook omdat dit een erg geschikte wandelbestemming is, met tal van mogelijke wandelroutes.

Een mooi voorbeeld is de rondwandelroute door en om Larochette, waar je niet alleen een unieke blik op het stadje en de burcht kunt werpen, maar ook op de, voor deze regio, zo kenmerkende natuur.

Net als in veel andere dorpen en steden in Luxemburg, heeft Larochette overigens ook een erg mooie camping, waar je vanzelfsprekend een erg fijne vakantie kunt doorbrengen, ook met gezin en kinderen.

Advertentie