Luxemburg Stad

Luxemburg Stad

Luxemburg stad is niet alleen de prachtige hoofstad van Luxemburg, het is ook een ideale bestemming voor een stedentrip, een korte of een langere vakantie.

Luxemburg stad is wat dat betreft goed te vergelijken met andere hoofdsteden in Europa, maar eigenlijk ook weer niet.

Het is natuurlijk een stad met een eigen karakter, een stad van vele culturen en talen op een klein oppervlakte, en met theaters, musea, een Unesco werelderfgoed. Een stad die wat architectuur betreft zeer veel te bieden heeft, en ook een stad die wat culinair genot op een erg hoog niveau staat.

Een stad dus, die enorm veel afwisseling te bieden heeft..

Historisch Luxemburg stad

Het oude Luxemburg stad, dat oorspronkelijk al in het jaar 963 werd gesticht, werd rond de 16e eeuw uitgebowd tot één van de allersterkste vestingen van Europa, en werd in de 17e eeuw uitgebouwd met zogenoemde Kazematten.

Grote delen van deze historische Luxemburg stad, kan je vandaag de dag nog steeds bekijken, en sinds 1994 staat het op de Unesco werelderfgoedlijst, en is dus beschermd.

Dat, is natuurlijk bij lange niet het enige dat in Luxemburg stad te zien is, en de beste manier om alles te bekijken, is de stadsrondrit maken met een dubbeldekkerbus.

Daarbij valt natuurlijk ook aan te bevelen, temeer omdat je veel bezienswaardigheden en attracties niet alleen van buiten wilt bekijken, om de Luxembrg-card aan te schaffen, waarmee je onder andere gratis toegang krijgt tot een vijftigtal musea.

Overigens kan je vanzelfsprekend ook alle bezienswaardigheden zelf gaan bekijken, waarbij je natuurlijk ook niet moet vergeten, dat Luxemburg stad ook erg leuke winkels heeft, gezellige terrasjes, cafés en restaurants, en dus ook een erg goede bestemming is om uit te gaan.

De belangrijkste bezienswaardigheden, naast natuurlijk het historische centrum van Luxemburg stad, en de Kazematten, zijn onder andere:

  • Place d’Armes, een erg gezellig plein in de stad.
  • Grund, één van de oudste delen van Luxemburg stad.
  • Grand Ducal Palace, het paleis in het zuiden van de stad, en de residence van de Groothertog.
  • Musée national d’histoire et d’art à Luxembourg.
  • Musée national d’histoire naturelle.
  • Philharmonie Luxemburg, met talloze hoogstaande muziekevenementen.
  • De kathedraal, gebouwd in 1613.
  • Chemin de la Corniche.
  • Mudam museum.

Advertentie

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel is naast eigenaar van het in Sautens gevestigde Werbeagentur Hengstmengel, en kenner op het gebied van Internetmarketing en SEO, ook reisjournalist. Als kind kwam hij al in Luxemburg, en heeft dan ook meerdere keren de vakantie doorgebracht in dit mooie, en indrukwekkende land. Op zijn reizen door de heuvels en bergen, maakt hij regelmatig foto's, en verzameld hij informatie over de leukste plekjes in bijvoorbeeld Luxemburg, en eigenzinnige lokale verhalen.