Mondorf-les-Bains

Mondorf-les-Bains

Mondorf-les-Bains is een iets minder bekend stadje waar je prima tot rust kunt komen, maar waar ook veel activiteiten georganiseerd worden. Een vakantie is deze stad leent zich er prima voor. In en buiten het stadje zijn er genoeg activiteiten te zien en te doen.

Doe mee aan een van de vele activiteiten, bezoek het natuurpark of volg een fiets- of wandelroute om de prachtige natuur in dit gebied te ontdekken. Vanuit Mondorf-les-Bains zijn tevens genoeg steden in de omgeving gemakkelijk te bereiken en een bezoekje waard.

Ligging
Dit stadje ligt in het zuidoostelijke deel van België en wordt omringd door een heuvelachtig landschap in het Luxemburgse Kanton Remich. Het ligt tegen de Frans grens en tegen Mondorff aan. De zogenoemde Mondorf Le Domaine Thermal is in een prachtig natuurpark met ruim vijftig hectare aan bloemen, planten, bomen graszones en beeldhouwwerken van vooraanstaande kunstenaars. De Duitse benaming voor dit stadje is Bad Mondorf. De Luxemburgse inwoners noemen het plaatsje Munneref.

Activiteiten
Mondorf-les-Bains biedt door het hele jaar heen diverse attracties en andere activiteiten aan. Denk hierbij aan festiviteiten, avondfeesten, maar ook aan boogschiet-, scherm-, en tennistoernooien. Je kunt het casino bezoeken en het orkest van het thermaal centrum geeft met regelmaat concerten. Het thermaal centrum is een groep van kunstenaars. De Luxemburgse omgeving geeft de perfecte gelegenheid om de bijbehorende fiets- en wandelroutes te volgen.

Omliggende steden rond Mondorf-les-Bains

Luxemburg heeft een breed scala aan toeristische mogelijkheden en bezienswaardigheden. Van Mondorf-les-Bains kun je daarom vele andere (kleinere) steden bezoeken. Zo kun je naar Luxemburg-stad gaan om te winkelen en de historische stad te bekijken, maar ook steden zoals Remich, Larochette, Ettelbruck, Echternach, Vianden, Wiltz en Clervaux zijn vanaf Mondorf-les-Bains prima te bereiken. In het Müllerthal ligt een stukje natuur dat bekend staat als Klein Zwitserland. De natuur in dit gebied is indrukwekkend en zeker het bewonderen waard.