Mountainbiken Luxemburg

Fietsen en Mountainbiken

Fietsen en mountainbiken in Luxemburg
Luxemburg is een relatief klein land, maar dit maakt het land niet minder mooi om te fietsen. Tijdens een vakantie kun je mooie en gevarieerde fietstochten maken.

Hetzelfde geldt voor de mountainbike routes. In het land zijn diverse mountainbike routes uitgestippeld, welke zeker de moeite waard zijn. Tijdens het fietsen kun je genieten van mooie landschappen, bossen, meren, rivieren, beekjes en andere natuur. In totaal heeft het land meer dan 700 kilometer aan fietsroutes, waardoor je nooit dezelfde route hoeft te nemen.

Fietsen in Luxemburg
Luxemburg is een vrij toeristisch land en fietsers mogen graag in Luxemburg fietsen. Dit komt door de prachtige natuur in dit land, de vriendelijkheid van de bevolking, maar ook omdat het wegennet in dit land prima is geregeld. Het nationale fietsroutenetwerk in Luxemburg beslaat in totaal meer dan 700 kilometer aan fietsroutes. Deze fietsroutes zijn verspreid over het heel Groothertogdom. Het is de bedoeling dat het fietsnetwerk nog meer uitgebreid gaat worden, zodat deze in totaal op 900 kilometer zal liggen. Het wegennetwerk is goed geregeld. Houd er wel rekening mee er wel heuvels zijn, waarbij je wat meer moet klimmen. De bewegwijzering is over het algemeen ook uitstekend, maar neem voor de zekerheid altijd een kaart mee.

Mountainbiken in Luxemburg

De mountainbikegebieden in Luxemburg kun je onderverdelen in verschillende regio’s. Elke regio heeft zijn eigen karakter. Zo behoort het noorden van Luxemburg tot de Ardennen. Dit wordt de Ösling of de oesling genoemd. Dit gebied is vergelijkbaar met de Belgische Ardennen. Het is een mooi gebied met riviertjes, meren, bossen, kastelen en wijngaarden. Er zijn vijftien verschillende mountainbikeroutes uitgestippeld. Deze kun je door verbindingsroutes met elkaar combineren. Houd er rekening mee dat je veel toeristen zult tegenkomen. Dit komt omdat dit gebied het dichtst bij Frankrijk, Duitsland, België en Nederland ligt.

Mullerthal en Moezel
In het oosten van het land ligt de regio Mullerthal. Deze regio wordt, vanwege de omgeving, ook wel klein Zwitserland genoemd. Het is tevens een vrij toeristische regio. Je zal er veel beekjes, rotspartijen en dichtbegroeide bossen tegenkomen. Er zijn vier mountainbike routes in deze regio uitgewerkt, welke nog vrij nieuw zijn. In het Zuidoosten van Luxemburg, langs de grens met Duitsland, loopt de rivier de Moezel. Het landschap in dit gebied is heel anders dan in de andere gebieden, maar zeker de moeite waard. Met de vijf mountainbikeroutes die door deze streken gaan, kun je de omgeving goed verkennen.