Abdij Echternach

Müllerthal

De regio Müllerthal in Luxemburg, wordt ook wel Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd, en is een regio voor een vakantie vol met belevenissen, waar je altijd aan zult terugdenken.

De bijnaam heeft de regio Müllerthal natuurlijk niet zomaar gekregen, want de regio wordt gekenmerkt door heuvels, diepe dalen en bossen, en natuurlijk ook diverse kleine riviertjes en leuke dorpjes.

Een regio die dan ook erg geliefd is bij wandelaars en mountainbikers, en waar talloze mooie wandelingen mogelijk zijn, en enorm veel te zien valt.

Echternach in het Müllerthal

Zo ligt bijvoorbeeld het prachtige stadje Echternach in de regio Müllerthal, de oudste stad van Luxemburg, en een stadje met een zeer rijke geschiedenis.

En dat kan je vanzelfsprekend ook vandaag de dag nog zien aan de burcht, en de oudere huizen in het stadje.

Toch wel kenmerkend voor Echternach, is de abtdij, die al in het jaar 698 door de heilige St. Wilibrord gesticht werd. Ook het oude centrum van deze middeleeuse stad is prachtig, net als de Peter en Paul parochiekerk, met Merovingische, Romaanse en Gotische bouwelementen, die gebouwd is op de fundamenten van een Romeins fort.

Je zult dus even nodig hebben om alles in dit prachtige stadje te gaan bekijken, maar vergeet ook zeker niet om een terrasje te pakken in het centrum.

Verder moet je ook zeker de burchtruïnes van Larochette en Beaufort bezoeken.

Maar zoals al geschreven, komen de meeste toeristen niet voor al die rijke cultuur en geschiedenis naar de regio Müllerthal, maar vooral voor de natuur en de uitgebreide recreatiemogelijkheden.

Een voorbeeld van de unieke natuur, kan je met het gehele gezin bekijken bij de waterval Schiessentümpel. Dat is toch wel een heel bijzonder plekje.

Wil je gaan wandelen, of mountainbiken, dan bevelen we van harte de Müllerthal trail aan, die over een lengte van 112 kilometer verloopt, langs alle unieke plekjes die de regio Müllerthal te bieden heeft.

De trail verloopt door bossen, over weiden, en steeds kom je weer bij diepe kloven en bizarre rotsen.

Het wandelen langs deze route, en er zijn vanzelfsprekend nog talloze andere mogelijkheden, wordt door de meeste vakantiegangers als erg indrukwekkend ervaren.

Wil je liever op een andere manier recreëren, dan biedt de regio Müllerthal dat ook. Rond het meer bij Echternach bijvoorbeeld, waar je onder andere een bootje kunt huren en kunt zwemmen.

Ook op de Sûre kan je kanovaren, en in Rosport op het stuwmeer, is waterskiën mogelijk.

Overigens, er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor recreatie in deze mooie regio, en we kunnen eigenlijk wel stellen dat het haast allemaal mogelijk is, van klimmen, ook indoor, tot paardrijden, en van vissen tot golfen.

Advertentie