Naturpark Obersauer

Natuurpark Obersauer

Natuurpark Obersauer ligt in het noordwesten van Luxemburg. Een werkelijk prachtig natuurpark, dat zijn weerga haast niet kent in Europa.

Natuurpark Obersauer ligt midden in het middelgebergte van de Ardennen, en wordt gekenmerkt door diep uitgeslepen dalen, natte weiden, steile hellingen die bebost zijn, en een hoogland met landbouwgronden.

In het midden de Obersauer Stausee, een stuwmeer dat gebruikt wordt als reservoir voor drinkwater, maar ook één van de meest geliefde plekken in Luxemburg, voor diverse vormen van watersport, zoals bijvoorbeeld duiken.

Natuurpark Obersauer is erg bijzonder

Vanzelfsprekend is Natuurpark Obersauer voornamelijk bedoeld om de unieke en bijzondere natuur te beschermen, maar hier gaat dat wel in samenhang met verschillende recreatiemogelijkheden, en niet alleen bij het stuwmeer.

Maar, wel verantwoorde recreatie. Recreatie dus, in samenklang met natuurbehoud.

Zo kan je bijvoorbeeld over het Obersauer stuwmeer varen, in een soort rondvaartboot, en zo ook vanaf de waterkant de unieke kanten van het Natuurpark Obersauer ontdekken.

Maar, de boot vaart wel op zonne energie. Het stuwmeer wordt immers ook gebruikt als reservoir voor drinkwater, en de kwaliteit van het water is belangrijk.

Ook een combinatie van een tocht met de Solarboot, en een begeleide wandeling van ± 8 kilometer is mogelijk, langs de linker oever. En daarbij loop je op de terugweg langs allerlei belangrijke, en mooie plekken in de natuur.

Maar, er is nog veel meer te zien in Natuurpark Obersauer, zoals bijvoorbeeld:

  • Kerzenfabrik Heiderscheid, waar je de traditionele manier van kaarsen maken kunt bekijken;
  • Hochseilgarten Heiderscheid, waar je kunt klimmen en klauteren tussen de bomen;
  • Burg Esch, diverse kerken en kapellen;
  • Tuchfabrik Esch-Sauer, vroeger een textielfabriek, nu het centrum van het natuurpark, waar je de textielproductie van vroeger nog steeds kunt bekijken, en natuurlijk nog veel meer te weten kunt komen over Natuurpark Obersauer.

Advertentie