Remich

Remich

Remich is een toeristische plaats dat aan de over van de Moezel en de voet van de wijnbergen ligt. De ligging en de historische overblijfselen zorgen voor een schilderachtig geheel. Dit maakt het stadje, tot een uniek stadje.

De plaats wordt door velen dan ook wel gezien als de parel van de Moezel. Voor zowel een rustige als actieve vakantie zit je hier goed. Bezoek een van de wijngaarden en proef de beste wijnen van Luxemburg. Of maak in de omgeving rond de stad een kilometerslange wandeling langs de Moezel en geniet van alles van Remich en omgeving te bieden heeft.

Over Remich
Het is25 kilometer gelegen van Luxemburg stad. De stad ligt aan de rivier de Moezel, wat bekend staat om de uitstekende wijn die in dit gebied verkregen wordt. Je zult in de omgeving dan ook vele wijngaarden vinden. Remich is tevens een belangrijk handels- en wijnplaats. Deze stad wordt ook wel beschreven als een van de meest schilderachtigste plaatjes in het zogenoemde Groothertogdom. Het is gelegen tussen wijngaarden en dichte bossen, wat een mooi geheel vormt. De binnenstad van Remich bevat veel kronkelende steegjes en historische fonteinen.

Vakantie in Remich

Tijdens een vakantie in dit stadje zal je veel oude steegjes en historische gebouwen tegenkomen. Daarnaast is het stadje een prima uitgangspunt voor wandeltochten. Je kunt een kilometerslange wandeling langs de Moezel maken, waarbij je veel uitzichtpunten tegen zult komen. Daarnaast zijn er diverse gelegenheden om onderweg te picknicken. Voor de wat actievere vakantieliefhebbers is er minigolf en er kan een boottocht gemaakt worden. In de zomer worden hier verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd.

Wijnstadje
Bij een bezoek aan deze regio moet je de oogst en bekende wijnen van deze streek geprobeerd hebben. Remich is hier een perfecte plek voor. Wijnproeven kun je doen in de Caves St. Remy-Desom of Caves St. Martin. Deze laatste grotten zijn uitgehouwen in rotsen van zacht zandsteen. Dit is ideaal voor de productie van mousserende wijnen. Tevens zijn het de enige ondergrondse wijnkelders van het plaatsje Remich. De honderd meters lange kelders zijn dagelijks geopend tot het eind van oktober. In de wintermaanden kun je de wijngaarden op afspraak bezoeken. Remich valt tevens onder de bekende Luxemburgse wijnroute. Deze 42 kilometer lange route gaat langs verschillende wijnstadjes in het Groothertogdom.