Vianden

Vianden

Vianden is een zeer mooi stadje, dat vooral erg populair is als vakantiebestemming voor een weekendje, maar natuurlijk ook uitermate geschikt is voor een langere vakantie.

Het stadje Vianden ligt midden in de Luxemburgse Ardennen, en het landschap rond Vianden is dan ook bij uitstek geschikt voor recreatie in de zomermaanden.

Lange wandelingen door de bossen en langs mooie uitzichtspunten, uitdagende fietstochten, of lekker mountainbiken over trails die grotendeels tussen de bomen verlopen. Of natuurlijk het omliggende landschap bekijken, en de kleine dorpjes in het Luxemburgse land

Vianden is een historische stadje

Het historische stadje Vianden ligt in een dal tussen de rivier de Our, en hoge, veelal beboste heuvels. Direct boven het stadje kan je het grote kenmerk vinden, want op een rots staat kasteel Vianden.

Een kasteel, dat grotendeels nog origineel is, waar je een erg mooi uitzicht over de stad hebt, en de omliggende regio, en dat uit de 11e en 14e eeuw stamt.

Eerdere bouwerken wijzen uit, dat voordat het kasteel gebouwd werd, hier al een Romeins Castellum stond, waaruit al wel blijkt hoe belangrijk de rots vroeger geweest moet zijn. En dat komt natuurlijk vanwege de mogelijkheid om de wijde regio te overzien vanaf de rots.

Het kasteel kan je vanzelfsprekend bezoeken, en ook diverse tentoonstellingen in het kasteel kan je bekijken.

Ieder jaar, in de eerste week van augustus, wordt een middeleeuws kasteelfeest georganiseerd. Gedurende een tiental dagen worden bovendien verschillende toneelstukken opgevoerd, waarbij je voornamelijk kunt zien hoer de inwoners in de middeleeuwen moeten hebben geleefd.

Overigens, ook het stadje zelf is natuurlijk meer dan de moeite waard, temeer hier ook diverse oudere huizen te bewonderen zijn, leuke kleine straatjes, en vanzelfsprekend kan je hier heerlijk eten, of wat drinken op één van de terrasjes.

Dat kan overigens ook direct langs de rivier de Our.

Een bijzondere plek waar je wat kunt eten of drinken, is het café boven op de heuvel, waar je met een kabelbaan kunt komen, die de rivier oversteekt.

Naast lekker eten, zal je hier ook genioeten van het uitzicht vanaf het terras, over stad, regio en het kasteel.

Advertentie