Vlindertuin Grevenmacher

Vlindertuin Grevenmacher

De vlindertuin Grevenmacher is voor natuur- en dierenliefhebbers tijdens een bezoek aan Limburg niet te missen.

Een half uurtje rijden van Luxemburg-stad vind je de vlindertuin van Grevenmacher, de ‘Jardin des Papillons’. Dit de letterlijke Franse benaming voor vlindertuin.

In deze vlindertuin zijn honderden exotische vlinders, planten en andere dieren op een oppervlakte van ruim 600m2 te vinden. Wandel door de exotische vlindertuin met een temperatuur van ruim 27 graden en ontdek alle prachtige vlinders en andere natuurschoonheden die er te vinden zijn.

Wat valt er te zien?
De vlindertuin de ‘Jardin des Papillons’ bevindt zich aan de rand van de Moezel. De vlinders en andere dieren zoals schildpadden, vogels, vissen, insecten, kameleons en gekko’s leven in een tropische omgeving met vele planten, beekjes en vijvers. De bloemen in de tuin geven de vlindertuin een idyllische sfeer en er is ook een bijenvolk in een glazen kast te bewonderen. Er heerst een constante temperatuur van 27 graden Celsius met een luchtvochtigheid van 70%. Je kunt er de levenscyclus van de vlinder ontdekken. Deze begint bij de paring, waarna het vrouwtje eitjes legt. Hieruit komen rupsen. Je ziet de verschillende verpoppingsstadia van rups tot uiteindelijk een mooie vlinder.

Voor wie?
De vlinderstad is voor iedereen die van de natuur en haar schoonheid houdt. Als familie-uitje tijdens je vakantie is de Vlindertuin Grevenmachen erg leuk om te doen, maar ook de hobbyfotograaf kan hier veel plezier beleven. Er zijn prachtige foto’s te maken van de uiteenlopende soorten vlinders en andere diersoorten. De vlinders zijn gewend aan bezoekers en wanneer je stil staat, komen ze wellicht op je zitten.

Praktische informatie
Wil je een rondleiding krijgen en meer leren over de dieren die in deze vlindertuin leven? Dan kun je op aanvraag een rondleiding krijgen. Met de Luxemburg Card is de Vlindertuin in Grevenmacher gratis te bezoeken. Voor de meest actuele informatie en openingstijden kun je het beste even de website van de vlindertuin bezoeken. Het wijnstadje Grevenmacher is tevens een leuke plek om te bezoeken. In dit stadje heerst een vrolijke sfeer als je door de straatjes loopt.